Tuesday, July 21, 2009

The Devil's Disciples (2006)

Kratki, edukativni dokumentarac na temu satanizma. Poznati satanista i pisac Gavin Baddeley nas vodi kroz istorijat satanizma i pokušava da razbije neke utabane predrasude o satanistima, kao npr. ono da satanisti obožavaju Đavola, da ubijaju ljude i tako neke akcije.

Usput pominje i sve bitnije likove iz te priče, od ubedljivo najveće face Aleistera Crowleya, preko Antona LaVeya i Satanističke Crkve pa sve do današnjih dana.

Zatim ide priča o veoma značajnom uticaju satanizma na pop-kulturu, pre svega na literaturu i film, a posebno na dela poput Rozmarine bebe, Exorcista i Omena, pa zatim uticaj Crowleya na konta-kulturu 60-ih, pa satanizam u muzici, uticaj na mnoge rok bendove na čelu sa Zepelinima i Džimi Pejdžom, zatim Merlin Menson, naravno sveprisutni Death Metal itd. A saznaćete i da li je notorious Satanistička Biblija zaista ozbiljna knjiga, i šta zapravo predstavlja Crna Misa. Ko što rekoh, jako, jako edukativno.

Uglavnom, ovo je definitivno najjači dokumentarac na ovu temu, ima ih još par al' zaista nisu vredni pomena, dok ovde dobijamo skroz relevatne činjenice ispričane od strane čoveka koji odlično poznaje materiju, a nije neki čudak ko što je bio npr. Anton LaVey u Speak of the Devil. Mada eno ga, gleda me LaVey popreko iz zaglavlja bloga, doduše on se tu našao u skroz drugačijem kontekstu tako da nema pravo da se buni. (24 min)

http://www.imdb.com/title/tt0788058/

"Short documentary on the history of 20th century satanism and the people who influenced the movement, featuring a lengthy interview with writer/satanist Gavin Baddeley."



DOWNLOAD :
http://rapidshare.com/files/69371409/The_Devil_s_Disciples__with_Gavin_Baddeley__2006_.part1.rar
http://rapidshare.com/files/69377919/The_Devil_s_Disciples__with_Gavin_Baddeley__2006_.part2.rar
http://rapidshare.com/files/69379319/The_Devil_s_Disciples__with_Gavin_Baddeley__2006_.part3.rar

0 comments:

Related Posts with Thumbnails